Vloerisolatie werkt

Een niet geïsoleerde vloer betekent maandelijks geld weggooien. Je krijgt de kou bijna niet het huis uit, of je houdt de warmte onvoldoende vast. Hierdoor stook je voor de mussen en is je energierekening veel te hoog. Voorkom dit ongemak en start met besparen. Laat vloerisolatie monteren!

Wat merkt u van een niet geïsoleerde vloer?

De kruipruimte zuigt de warme lucht weg van de vloer. Dit zorgt ervoor dat de vloer koud blijft. Het gevolg hiervan is dat onderin de woning een koude, klamme zone aanwezig is. Hierdoor koelen voeten en onderbenen snel af en zijn bijna niet warm te krijgen. Dit voelt niet prettig aan. Lees hier meer over: Betonnen vloeren en houten vloeren

Voordelen van vloerisolatie

  • Direct voelbaar effect
    De vloer zal een stuk aangenamer aanvoelen. Geen koude voeten meer. Dat voelt na het aanbrengen van de vloerisolatie prettiger aan. Overigens blijft comfort ook beleving.
  • Besparen op de energierekening
    Het gasverbruik zal bij ongewijzigde omstandigheden lager zijn. Hierdoor verdient u de investering, die met vloerisolatie doet, snel terug.
  • Gezonder huis
    Dankzij vloerisolatie heeft u minder last van huisstofmijt en maken schimmels minder kans. Hiermee verhoogt u het wooncomfort en maakt u de leefomgeving aanzienlijk gezonder.

Vloerisolatie is de basis van een goed geïsoleerd huis

Een veelgehoorde opmerking is dat warmte omhoog gaat en dan heeft het isoleren van een vloer geen zin. Dit is een klassieke denkfout. Kijkt u maar naar onderstaand filmpje.

 

Het ontbreken van een (goede) vloerisolatie is meestal juist de oorzaak van een hoog energieverbruik. Door constante afkoeling aan de onderkant van de vloer wordt de thermostaat steeds hoger gezet om het warm te krijgen. Toch begint meestal een warmer huis en een lagere energierekening bij vloerisolatie.

Vraag geheel vrijblijvend een inspectie van de kruipruimte aan.

Aanvragen